Pôžičky pre cudzincov

Vzhľadom k tomu, že na území Slovenskej republiky je skutočne veľký počet cudzincov, je zrejmé, že záujem o pôžičky bude aj z tejto sféry. Zrovna cudzinci mnohokrát potrebujú do začiatku nejaké peniaze, mnohí pricestovali bez akejkoľvek koruny, bývanie niečo stojí a nájsť si prácu zase niečo trvá. Pôžičky pre cudzincov však môžu priniesť niekoľko problémov. Ak si myslíte, že sú cudzinci z hľadiska finančných nárokov na rovnakej úrovni ako "domorodci", ste na omyle. Pre bankové spoločnosti sú cudzinci rizikovejšími klientov, takže sa môže stať, že Vám bude pôžička v banke zamietnutá.

Zvyčajne to nebýva tak kritické, môže sa to však stať. Aj bankové spoločnosti ponúka v dnešnej dobe pôžičky pre cudzincov, je nutné mať trvalý pobyt v Českej republike a mať doklad o výške príjmu. Pôžičky pre cudzincov v banke tak nie sú vhodné pre každého. Ak si chce pôžičku zriadiť napríklad niekto, ktorý nedávno pricestoval zo svojej rodnej krajiny a ešte nemá vybavenej občianstvo ani nemá prácu, banka mu pôžičku rozhodne zamietne.

Pôžičky pre cudzincov sa dajú aj zriadiť nebankové cestou. Aj nebankové spoločnosti ponúka pôžičky pre cudzincov , ktoré sú hojne využívané práve kvôli tomu, že boli pôžičky zamietnuté v banke. U týchto spoločností bývajú obyčajne vždy schválené. Stačí mať jeden či dva doklady totožnosti a všetko prebehne veľmi rýchlo a bez problémov. Je nutné si preštudovať podmienky jednotlivých služieb, aj niektoré nebankové spoločnosti vyžadujú doklad o výške príjmu či ručiteľa, takže toto je nutné si zistiť.

Pôžičky pre cudzincov teda nie sú žiadnym problémom. Čo sa nedá vyriešiť jedným spôsobom, pôjde iným, tak to platí aj tu. Ak Vám teda banka zamietne žiadosť o pôžičku, nič si z toho nerobte a porozhliadnite sa po nebankových spoločnostiach, ponúkajúcich pôžičky pre cudzincov. Počítajte však s vyšším úrokom, keďže má nebankové spoločnosť vyššie riziko vášho nesplatenia.

Žádné komentáře:

Okomentovat