Pôžičky bez ručiteľa

Ak si chcete zriadiť pôžičku, možno Vás zaráža, že väčšina bánk či nebankových spoločností vyžaduje pri zriadení pôžičky ručiteľa. Je to pochopiteľné z ich strany, chcú mať istotu, že pôžičku budete splácať, a ak nie, majú to poistené. Pre Vás to však môže byť nevýhodné z dvoch dôvodov. Ten prvý môže byť ten, že vo Vašej blízkosti nie je nikto, kto by sa za Vás zaručil, druhým dôvodom môže byť to, že skrátka nechcete, aby prípadné Vaše nesplácanie odniesli ostatné. Možno si myslíte, že pôžičky bez ručiteľa sú v dnešnej dobe je ponukou podvodníkov a podvodných firiem. Našťastie tomu tak nie je!

Pôžičky bez ručiteľa - je to bezpečné?
Rozhodne je. V súčasnej dobe ponúka pôžičky bez ručiteľa dokonca aj niektoré banky, tam sa jedná predovšetkým o špecifické typy pôžičiek. Na mysli mám predovšetkým kontokorent, pôžičky pre študentov, kde ručitelia rozhodne nie sú potrebné. Kontokorent je teda ideálnou príležitosťou, ako môžu študenti získať pôžičku bez ručiteľa bankové cestou. Omnoho viac možností však ponúka nebankové spoločnosti. Vzhľadom k tomu, že sú z nebankový sféry, môžu mať vlastné podmienky, ktoré sú pre prípadných záujemcov oveľa výhodnejšie. U nebankových spoločností sú pôžičky bez ručiteľa väčšinou samozrejmosťou. Väčšinou sú u nebankových spoločností za pôžičky bez ručiteľa považované sms pôžičky či fínskej sms pôžičky, tiež väčšina bežných pôžičiek.

Banka či nebankové spoločnosť?
Tu je voľba len na Vás. Je jasné, že bankové pôžičky bez ručiteľa budú pre schválenie oveľa prísnejšie ako pôžičky nebankové, zase práve u nebankových pôžičiek je trochu vyšší úrok. Je len a len na Vás, čo si vyberiete, či však máte na výber. Inak nemáte inú možnosť než siahnuť po pôžičke nebankové.

http://akovybratpozicku.blogspot.com/2010/11/zmluva-o-pozicke.html

Žádné komentáře:

Okomentovat