Pôžičky na bývanie

Rozhodujete Ak si postaviť, zakúpiť či rekonštruovať dom alebo byt, rozhodne sa obzeráte po úveroch na bývanie. Rekonštrukcia, stavba či nákup domu alebo byt rozhodne nie je lacnou záležitosťou. Len máloktorý človek má taký príjem, aby si mohol dovoliť nákup nehnuteľnosti na ruku. Vy, ktorí už máte po rekonštrukcii alebo nákupu nehnuteľnosti iste viete, že sa nejedná o žiadnu malú investíciu. Pôžičky na bývanie to môžu vyriešiť.

Hypotekárny úver
Ako pôžičku na bývanie býva najčastejšie využívaná hypotéka. Čo to teda vlastne hypotéka je? Hypotéka je taký typ pôžičky na bývanie, ktoré slúžia primárne a len práve na nákup, rekonštrukciu či stavbu nehnuteľnosti. Existujú aj tzv americké hypotéky, ale o tom neskôr. Pôžičky na bývanie bývajú obvykle splácané pravidelnými mesačnými splátkami. Je niekoľko druhov splácania, takže tu si budete musieť prejsť jednotlivé banky a vybrať takúto pôžičku na bývanie, ktorá Vám bude vyhovovať. Pôžičku na bývanie si môžete zriadiť u bankových i nebankových sektorov. Je pochopiteľné, že u bankových sektorov je všetko istejšie a formálnejší, často však nebude pôžička na bývanie schválená, najmä kvôli výške príjmu. Potom sa musíte porozhliadnuť po nebankových spoločnostiach, ktoré úvery na bývanie ponúka. Tieto spoločnosti zvyčajne mávajú väčšie úroky, mnohokrát však nebýva iná voľba.

Výhody / nevýhody nebankových pôžičiek na bývanie
Ak Vám bankový úver na bývanie z akéhokoľvek dôvodu nevyhovuje, môžete siahnuť práve po pôžičke nebankové. Nebankové pôžičky si môžu zriadiť vlastné pravidlá pre schválenie, ktoré bývajú zvyčajne benevolentnejší. Veľakrát nepotrebujete ani ručiteľa. Pôžička na bývanie z nebankových sektorov môže tiež dosahovať pomerne zaujímavých vyššie, musíte však počítať s vyššie spomenutým úrokom, ktoré si nebankové spoločnosti vyžadujú vďaka vyššej rizikovosti pôžičky pre spoločnosť.

Pôžičky na bývanie sa stali základným a najvyužívanejším úverom, pretože máloktorý človek zarobí toľko peňazí, aby mal na zaplatenie "na ruku". Preto patrí pôžičky na bývanie k najvyhľadávanejším a najžiadanejším úverom vôbec.

Odkazy:
http://nebankovepozicky.blogspot.com/2010/11/register-dlznikov-solus.html
http://epozicky.blogspot.com/2010/11/pozicky-online.html

Žádné komentáře:

Okomentovat